DISTRIBUIȚI

Porția de Cunoaștere vă invită la un nou eveniment provocator și captivant cu tema „Identitate Românească și Religii Seculare”. Invitatul nostru este prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, vicepreședintele Societății Sociologilor din România, autor și coautor a numeroase lucrări printre care amintim : Mentalități și ritualuri magico-religioase, Studii și eseuri de sociologie a sacrului, Fractalii și timpul social, Imaginarul social al tranziției românești, Simboluri, fantasme, reprezentări, Religie și violență în Europa seculară în colaborare cu prof. dr. Sorin Adrian Mihalache.

În cadrul acestui eveniment vom afla ce (mai) înseamnă astăzi să fii român ? Va fi argumentată importanța religiei, a miturilor, tradiției și a limbii în reconfigurarea permanentă a identității noastre naționale. Totul se întâmplă pe fondul unei secularizări diferențiate, mai puternică în Europa Vestică și de Nord și mai slabă în Europa de Est. O consecință a crizei creștinismului a fost și apariția noilor religii seculare. Vor fi discutate aspecte ce țin de corectitudinea politică, de noile tehnologii (nanotehnologii, inteligență artificială) și  transumanism ce au devenit pentru unii ipostaze ale sacrului second-hand sau noii Dumnezei ai vremurilor noastre. Vom exemplifica, printre altele, cu biserica Google, biserica Copy-Paste și cu biserica numită Calea Viitorului.

Vă așteptăm cu drag pe 2 noiembrie începând cu ora 17:00 la un nou prilej de bucurie și cunoaștere !

Primirea participanților se face între ora 16:00 și 17:00.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț.

Eveniment găzduit de Central Plaza Hotel

Intrarea este liberă !

Locurile sunt limitate !

*Rezervarea locurilor se face completând formularul de înscriere

Artwork : DreamDesigner by Luminita Dobrea

portiadecunoastere.ro folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin bannerele afișate în site, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. Pe tine nu te costă nimic în plus și ai șansa de a susține acest site 🙂

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.