DISTRIBUIȚI

Cu câteva zile înainte de Crăciun vă invităm la un eveniment care subliniază posibilitatea omului de a se transforma permanent, afirmație întărită de datele recente din neuroștiințe și științele comportamentale.

Explorarea științifică a continuat să scoată la iveală caracteristici remarcabile privind Universul și viața. În secolul trecut, decenii la rând, fizica, astrofizica și cercetările referitoare la cosmologie au evidențiat caracteristici paradoxale ce privesc structurile și interacțiunile prezente în cosmos și tainele lumii vii. Începutul secolului al XXI-lea ne-a arătat că acum cel mai amplu front de lucru al cercetării științifice vizează însăși viața omului. Astfel, preocupările interdisciplinare şi dialogul dintre filosofie, teologie și știință, intensificat în secolul trecut mulțumită rezultatelor cosmologiei, își află continuare, în prezent, în noi deschideri ale medicinei și neuroștiințelor, de data aceasta către teologia și spiritualitatea creștină. În aceste ample domenii de activitate, sunt scoase la lumină, deopotrivă, date ce privesc legătura dintre starea sufletească și sănătatea trupului, modul în care gândurile, emoțiile și experiențele afectează stările sufletești ale persoanei, dar și adâncimile ei tainice și modalitățile  concrete prin care practica vieții spirituale și credința îi influențează sănătatea și viața. În fine, ținând seama de legătura strânsă dintre experiențele concrete ale vieții personale și dispozițiile, convingerile și acțiunile noastre, cercetarea științifică, prin numeroase rezultate ale ei, oferă astăzi unele lămuriri ce vizează felul în care cultura, comportamentele și obișnuințele înrâuresc starea sănătății trupești și viața sufletească.

Conferința însoțită de lansare cărții „Ești ceea ce traiești”, ediția a doua adugită și revizuită, va fi oferită cu dăruire și cu o pregătire de cel mai înalt nivel de părintele arhidiacon prof. dr. Adrian Sorin Mihalache. Prof. al facultății de Teologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, autorul unei alte cărți de referință „Lumina Celui Nevăzut”, realizatorul emisiunii cu același titlu, găzduită de postul de televiziune Trinitas, directorul Centrului de Cercetare Interdisciplinară în Religie, Filosofie și Știință și un căutător neobosit al adevărului vă așteaptă să parcurgem împreună noi pași pe calea îmbunătățirii personale.

Vă așteptăm cu drag pe 20 decembrie începând cu ora 17:00 la un nou prilej de bucurie și cunoaștere !

Primirea participanților se face între 16:00 – 17:00.

Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Municipiului Piatra Neamț.

Eveniment găzduit de Central Plaza Hotel

Inscrierile se fac completand formularul:

Artwork : DreamDesigner by Luminita Dobrea

portiadecunoastere.ro folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând de la eMAG, FashionDays, Libris, Carturesti, BOUTIQUEMALL , PCGARAGE, ELEFANT site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. Pe tine nu te costă nimic în plus și ai șansa de a susține acest site 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.