DISTRIBUIȚI

Minți conducătoare

 

Una dintre cărțile cu care am plecat de la târgul de carte Gaudeamus este “Minți conducătoare – Istorii de viață ale liderilor mondiali” de Howard Gardner. Autorul este profesor la Universitatea Harvard, deține titluri onorifice la peste 29 de colegii și universități din întreaga lume și a scris peste 20 de cărți.

Scopul cărții este acela de a sublinia particularitățile liderilor eficienți și prezintă ascensiunea unora care au schimbat mentalități și a caror contribuție a influențat într-o mare măsură cursul istoriei.  Perspectiva nu se oprește asupra unui singur domeniu ci treatează zone ca politica, religia, drepturile omului și știința iar cei care sunt analizați sunt Margaret Mead, J. Robert Oppenheimer, George C. Marshall, Papa Ioan al XXIII-lea, Marthin Luther King Jr., Margaret Thatcher, Jean Monnet și Mahatma Gandhi.

http://www.adenleadership.com/blog-posts/the-master-of-service-leadership

Lectura este una plăcută și cu multe informații care țintesc caracterul celor care se remarcă din mulțime, a celor care ies în față pentru a susține planuri mai mari decât ei. O trăsătură pe care o vom remarca pe parcursul cărții este aceea că unii lideri sunt “ajutați” de contextul politic și de frământările de la nivel social cum ar fi cele două războaie mondiale. Cu siguranță dacă nu exista acest context ar fi avut o contribuție la fel de mare în alte domenii. Caracteristica care susține această afirmație este capacitatea lor de a se remarca prin starea de spirit și prin felul lor distinct indiferent de grupul de care aparțin la un moment dat. Ambiția și voința sunt calități esențiale, spre exemplu în cazul lui George C. Marshall însă nu exclusive. Vom vedea că ceea ce face ca un lider ca Mahatma Gandhi  sau Marthin Luther King Jr. să își realizeze dezideratul este viziune și dorința de a face ceea ce este corect pentru umanitate într-o perioadă în care anumite categorii sociale erau lipsite de drepturi fundamentale.

Din punctul meu de vedere cartea este încă una care se adaugă la lista de carți ce merită citite pentru cei care își doresc să se îmbunătățească și să își ridice standardele. Așezând experiența personală lângă cea a oamenilor de mare spirit este deopotriva un exercițiu de smerenie și unul care ne provoacă.

Vă doresc lectură plăcută !

Cartea poate fi achiziționată de AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.